Ukurz 18 – Severní vítr je krutý- výzva

Dnešní Ukurz je pojat jako výzva všem, kteří mají rádi ukulele a chybí jim společné brnkání. Je jedno jestli jste úplní začátečníci nebo pokročilejší muzikanti. Nacvičte písničku spolu s odkazovaným videem a potom svůj příspěvek do společného brnkání nahrajte (tak aby na nahrávce nebyl slyšet zvuk z ukurzího videa – to si pusťte do sluchátek). Pokud jste ještě nahrávku nikdy nedělali, tak máte možnost si to vyzkoušet. Zjistíte, že to není tak složité.

Nahrávku pošlete třeba přes server uschovna.cz na e-mail ukurzy(zavináč)seznam.cz nejpozději do 4.4.2021 (po tomto datu si samozřejmě můžete s videem dále brnkat pro radost).

Kreativitě se meze nekladou. Chopte se basového ukulele, použijte banjolele, kazoo nebo nějaké perkuse, pokud se vám zrovna chce. Zkuste třeba nazpívat druhý nebo třetí hlas k refrénu. A nebo jen brnkejte a zpívejte se mnou. Důležité je, aby to ladilo se vzorovým videem jak tóninou tak rytmem a rychlostí (pro rejpaly je to cca 130bpm). Z videí bude zmixováno společné brnkání.

Kytary jsou povolené pouze elektrické s overdrive efektem 🙂

Průvodní video je zde:

Video pro společné brnkání zde:

Text písně hledejte zde na serveru v sekci „Zpěvníky – songbooks“ v našm UkuBrnku.

Update: Máme tady výsledek. Díky všem za účast!

Ostatní díly Ukurzů jsou tady

4 thoughts on “Ukurz 18 – Severní vítr je krutý- výzva”

  1. Tož, to jsem prošvihl…. 😉 zajímavý počin a příjemné zpestření „onlajn covidového pekla“ 😉

Comments are closed.